Gaál Mózes I-VIII Osztályos Iskola
                     Barót
   Iskolánk küldetése:
 
 
"Adj esélyt minden gyereknek, hogy sikeres lehessen az életben"
Főoldal      haloween rakos
Oldal nyomtatásaHozzáadás a kedvencekhez

                                                             Halloween délután Felsőrákoson

A felsőrákosi I-VIII Osztályos Iskolában 2011. november 3.-án csütörtökön egy Halloween délutánra került sor.
A rendezvényen részt vettek a felsőrákosi iskola I-VIII. osztályos tanulói. A rendezvény célja az volt, hogy ismertesse eztaz újfajta szokást, vagyis hogy mit jelent a Halloween, mi miért ünnepeljük, honnan származik és mi a tulajdonképpeni lényege.

Rövid ismertetés után a gyerekek rájöhettek arra, hogy az egyes új szokásokban is lehetnek érdekességek. A Halloween, szó szoros fordításában Mindenszenteket jelent. Röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy ez az ünnep azon szenteknek az ünnepe, akik a naptári évből kimaradtak, ezért nekik ki kellett találni egy ünnepnapot, ez lett a Mindenszentek napja azaz október 31. Rengeteg szóbeszéd terjed ezzel az ünneppel kapcsolatban, mi szerint október 31-én a legjárhatóbb a határ az élők és a holtak világa között. A gyerekek ezeknek a szóbeszédeknek igazán példás hallgatói voltak.

Ezen kívül a tájékoztató után a gyerekek külön, a Mindenszentek ünnepével kapcsolatos foglalkozásokba kezdhettek. Külön csoportokra voltak osztva és különböző tevékenységeket végezhettek. Volt pók és pókhálókészítés, töklámpa faragás, színezés, denevér készítés és annak felfűzése.

A gyerekek munkáit osztályonként egy-egy oklevéllel díjaztuk. Úgy gondoljuk, hogy bár kissé újabb szokásról van szó, mégis van igény arra, hogy a továbbiakban is iskola szinten megrendezésre kerüljön ez a tevékenység.
 
                                                                                        képek>>>>>>>>>>>