Gaál Mózes I-VIII Osztályos Iskola
                     Barót
   Iskolánk küldetése:
 
 
"Adj esélyt minden gyereknek, hogy sikeres lehessen az életben"
Főoldal      iskmaskepp
Oldal nyomtatásaHozzáadás a kedvencekhez

Hétfő és péntek (2012. április 2. és 6.) – osztályfőnöki tevékenység


Az „Iskola másként” héten a diákok nem tanultak, hanem a maguk választotta foglalkozásokon vettek részt. A hétfői és pénteki napokat a diákok az osztályfőnökükkel töltötték, amikor húsvétra készültek.

Az osztályfőnökök először bemutatót tartottak a húsvétról, ahol régi szokásokról meséltek és locsoló verseket olvastak fel. Kézműves foglalkozásokon is részt vettünk, ahol tojásokat festettünk és papírdíszeket készítettünk.

Egyes osztályokban filmet is néztek a diákok és a húsvéti hagyományról beszélgettek.

Rengeteg rajz és képeslap született, sok új dolgot tanulhattunk és mindenki jól érezte magát.

Azt gondoljuk, hogy ez a hét minden diák számára hasznos és felejthetetlen élmény volt, bepillantást nyerhettünk, hogy milyen is az iskola, egy kicsit szabadabban és egy kicsit másként. Reméljük jövőben is lesz ennek folytatása.

                                    Lejegyezték: Demeter Ágnes (V.B.) és Fűrész Réka (VIII.B.)

 

Hétfő és péntek (2012. április 2. és 6.) – filmnézés és személyiségfejlesztés

Iskolánkban sor került az Iskola Másként nevet viselő hét megszervezésére. A hét filmnézéssel kezdődött az V-VI. osztálynak, és azzal végződött a VII-VIII. osztályok számára.

A film címe : A szeretet szimfóniája. Szerintünk a film címe találó, mivel megegyezik a tartalmával. Szól egyben a zenéről és a szeretetről is.

A film főszereplője Evan, ő egy árva kisfiú. Neki kivételes tehetsége van, olyan mint Mozart volt valamikor. Zenét komponál. Evannal sok dolog történik a film során. Egyszerre érezi magát boldognak és szomorúnak. Azért volt boldog, mert a zenében megtalálta a boldogságot. Szomorú meg azért volt, mert árva volt.

A film végén a kisfiú családja találkozik, azon a koncerten ahol Evan fellép.  Vegyes érzéseket keltett bennünk a film .

Mindezek után több csapatra osztottak minket (diákokat), hogy részt vegyünk különféle programokon. Az V. és VI. osztályos diákoknak személyiségfejlesztő játékok voltak. Itt kapcsolatot teremthettek egymással.

A VI. és VII. osztályos diákok a serdülőkor árny és fény oldaláról beszélgettek.

Szerintünk érdekes volt, tanultunk belőle.  

Lejegyezték :  Demi Klaudia (VIII.B.) és Csedő Zsanett (V.B.) 


képek...vissza