Gaál Mózes I-VIII Osztályos Iskola
                     Barót
   Iskolánk küldetése:
 
 
"Adj esélyt minden gyereknek, hogy sikeres lehessen az életben"
Főoldal      iskmaskeppcs
Oldal nyomtatásaHozzáadás a kedvencekhez

Csütörtök (2012. április 5.)

Iskola Másként; egy didaktikai program, mely megváltoztatta egy hét lefolyása alatt az iskolai napok szürkeségét. Egy hét állt rendelkezésünkre, hogy mindenki érdeklődési köre és kedve szerint kibontakozhasson a számos tevékenység szivárványában.

          Naponta összesen harminchat tevékenységgel leptek meg nagylelkű tanáraink. Diákonként naponta három foglalkozáson vehettünk részt, melyek külön-külön másfél-két órát tartottak.

          A tevékenységek között szerepeltek kommunikációs és nyelvhasználati gyakorlatok, helyismereti tanulmányi kirándulások, környezetünk és önmagunk megismerését elősegítő praktikai és vizuális elemekkel való bemutatás általi nevelés, bemutatók, projektek, mozizás, daljáték. Nem utolsó sorban ide számítanak a reál és humán tantárgyak informális módszerekkel való megismertetése. Ezek mellett felzárkoztató, játékos és színes programok vártak bennünket.

          Csoportjellegük szerint, legtöbb 30-as létszámú keret állt rendelkezésünkre foglalkozásonként. Számomra érdekes volt, hogy a csoportokban vegyes arcok csillantak fel, így közelebbről megismerhettük diáktársainkat. Véleményem szerint a szerdai tevékenységek közül a legérdekesebb közé számítottak az angol nyelvű, érdekes újságcikkek fordítása, a húsvéti szokásokkal való megismerkedés, illetve a fizikai és kémiai jelenségek a mindennapi életben való alkalmazásánk élménye jelentette, amikor Barót város farmját látogattuk meg és megismerhettük a modern berendezésekkel ellátott farmtelep működését és a kedves bocikákat. A tevékenységet közös fagyizás zárta. Most pedig átadom a szót Berninek.

          Számomra a személyemhez legközelebb álló foglalkozások, a népmese gyűjtemények feldolgozása, a térképkészítés és a nyelvtani fejtörők begyakorlásának érdekessége jelentették.

          Mindketten nagyon jól éreztük magunkat és tanulságként nyilvánvalóan kijelenthetjük, hogy ez a program fantasztikus módon érte el céljait és nagyon sok mindent tanulhattunk.

          Reméljük, hogy jövőben is újra együtt lehetünk ezeken az érdekfeszítő tevékenységeken!

Lejegyezték: Albert Bernadett(VIII.B), Bocz Hunor(VIII.D)képek...

vissza